Společnost Honda získala hned čtyři ocenění "Red Dot Design" za automobilové, motocyklové a energetické produkty

31. března 2022

Zcela nový model Honda HR-V e:HEV si získal uznání za designovou kvalitu a inovace.

·         Je to poprvé co společnost Honda získala ocenění „Red Dot“ napříč všemi produktovými řadami.

·         Motocykl NT1100 a skútr ADV350 získaly ocenění za design.

·         Čtveřici vítězných produktů doplňuje přelomový generátor EU32i.

·         Prestižní mezinárodní soutěž Red Dot Design Awards vzdává vyzdvihuje dokonalost v designu produktů, značky a komunikace

Zcela nové kompaktní SUV HR-V e:HEV, cestovní motocykl NT1100, skútr ADV350 pro dobrodruhy a generátor EU32i společnosti Honda získaly ocenění Red Dot: „Design produktu 2022“. Společnost Honda tak poprvé získala ocenění ve všech produktových řadách: motocyklové, automobilové i energetické produkty. Toto vysoce prestižní ocenění je udělováno pouze produktům, které vynikají designovou kvalitou a inovacemi.

Podobně jako u dalších nových modelů Honda se současný styl vozu HR-V nese v elegantním designovém směru „bez rušivých prvků“, který v posledních letech získal řadu mezinárodních cen. V ročníku 2021 soutěže Red Dot vyhrály v kategorii Design produktu modely Jazz e:HEV, Crosstar e:HEV a maxiskútr Forza 750, a současně model Honda e v předchozím roce získal ocenění „Nejlepší z nejlepších“. Byl oceněn společně se supersportovním motocyklem Honda CBR1000RR-R Fireblade SP, prvním motocyklem značky Honda, který vyhrál ocenění Red Dot.

Značka Red Dot Winner se mezinárodně proslavila jako jedna z nejvyhledávanějších značek kvality v oblasti produktového designu. O každoročních cenách rozhoduje porota 50 mezinárodních odborníků, kteří testují každý přihlášený produkt, hodnotí jej a diskutují o něm. Kritéria posuzování se každý rok přehodnocují a přizpůsobují tak, aby odrážela nejnovější technické, sociální, ekonomické a ekologické požadavky.

„Máme radost, že se nám poprvé podařilo získat ocenění Red Dot v kategorii „Design produktu“ ve všech produktových řadách společnosti Honda, a to u motocyklových, automobilových a energetických produktů,“ říká Toshinobu Minami, provozní ředitel Designového centra společnosti Honda R&D Co Ltd., „Jsme přesvědčeni, že jde o výsledek uskutečnění touhy společnosti Honda ‚sloužit lidem prostřednictvím technologií, nápadů a designu v našich produktech', což je klíčovým principem již od založení společnosti. Budeme nadále řešit výzvy, abychom pro naše zákazníky i v budoucnu zajišťovali ‚překvapení a vzrušení'“.

Při navrhování a vývoji nejnovější generace modelu HR-V konstruktéři společnosti Honda zcela od základů přetvořili toto populární kompaktní SUV. Ve svém průzkumu společnost Honda zjistila, že moderní spotřebitelé si vybírají produkty nejen na základě příslušného výkonu nebo atraktivního vzhledu, ale také podle toho, jak zapadají do jejich života a zda konkrétní produkt plní jejich individuální požadavky.

Výsledkem je, že model HR-V nové generace má moderní karoserii SUV kupé, která dosahuje oblíbené kombinace prémiového a dynamického designu a mimořádné efektivity využití prostoru. Interiér i exteriér ztělesňují novou, jednoduchou a čistou moderní filozofii designu společnosti Honda, kterou můžeme vidět u nedávno uvedených modelů, a úspěšně navazuje na pověst značky týkající se kvality, funkčnosti a praktičnosti.

Motocykl NT1100 uvedený v říjnu 2021 představil novou éru cestování na motocyklech. Pohodlný, agilní a především velmi příjemný motocykl NT1100, jehož styl navazuje na bohatý odkaz značky Honda v oblasti cestování a jehož cílem je přilákat jak tradiční motorkáře, tak i novou generaci hledající tradiční cestovní hodnoty pohodlí a praktičnosti bez zjevného „dobrodružného“ vzhledu a nádechu.

V italském výzkumném a vývojovém středisku společnosti Honda v Římě jej vytvořil designér Maurizio Carbonara, který navrhl také velmi populární model CRF1100L Africa Twin a X-ADV. Hlavním principem nového motocyklu je „proaktivní pohodlí“. Jeho čisté elegantní linie doprovází pocit lehkosti díky jeho zvýšené výšce a horizontálním charakterovým liniím, které u tohoto cestovního motocyklu důrazně naznačují novou úroveň požitku z jízdy.

Další jednostopý vítěz ocenění společnosti Honda, „skútr pro dobrodruhy“ ADV350 věrně čerpá ze vzhledu a dojmu modelu X-ADV o objemu 750 cm3, který si po svém představení v roce 2017 okamžitě získal přízvisko „první jednostopé SUV“ díky jeho robustním, hranatým designovým liniím, rozmanitým povrchům, vysoké světlé výšce, odpružení s dlouhým zdvihem a praktičností skútru. Motocykl ADV350 přináší tento inovativní vzhled na trh se skútry střední kapacity pod hlavičkou „nové městské dobrodružství“. Jeho offroadově orientovaný vzhled odpovídá skutečné schopnosti vypořádat se s nejdrsnějším asfaltem díky originálnímu odpružení, které je v dané třídě jedinečné.

Cenami ověnčenou řadu doplňuje nedávno představený generátor EU32i, který nabízí ohromný výkon v uživatelsky přívětivém a chytře navrženém uspořádání. Poprvé na světe je zde zabudován vysoce výkonný motor do přenosného generátoru se vstřikováním paliva. Nabízí působivý výkon 3200 W a spolehlivost, kterou se dříve vyznačovaly pouze automobily a lodní závěsné motory. Dodává se dokonce se speciální aplikací pro chytré telefony a s připojením Bluetooth, které umožňuje uživatelům sledovat stav generátoru a ovládat ho na dálku.

Nedávné triumfy společnosti Honda v automobilové části soutěže Red Dot Awards staví na dlouhé historii soutěžních úspěchů, včetně modelu Honda S2000 v roce 2001, modelu Civic v roce 2006 a evropského modelu Accord Tourer v roce 2008.